torsdag 21. januar 2010

Leie film på youtube??!!


Jeg leste nettopp på www.vg.no at youtube skal muligens begynne med filmutleie på youtube..?!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YouTube lanserer fredag en testversjon hvor brukerne kan betale for å leie filmer via den svært populære nettsiden. 


Det skriver Wall Street Journal. 

Tjenesten blir testet ut med fem filmer fra Sundance Film Festival, skrev selskapet i en blogg onsdag, og prisen skal ligge på 3,99 dollar per film eller 23 kroner med dagens valutakurs. Ifølge Youtube vil innholdsleverandøren sitte igjen med mesteparten av leieprisen. 

Utvalget skal snart utvides til filmer innen helse, utdanning og trening. 

Vil ha med de store 

Det er Google som eier YouTube, som er blitt en formidabel suksess. Videonettsiden, som Google kjøpte for 1,65 milliarder dollar i 2006, skal ifølge egne utttaleser ha over én milliard videovisninger hver eneste dag. 

YouTube er mest kjent for at brukerne legger ut sine egen videoer, men nettsiden håper også å markere seg på filmer og andre TV-innspillinger. 

Ved å starte med «utleie» håper YouTube å tiltrekke seg profesjonelle innholdsleverandører - inkludert de store film- og TV-studioene - til sin nettside, skriver Wall Street Journal. 

YouTubes tilbud av film og TV-serier har lenge vært dårligere enn konkurrentene Apple og Amazon fordi annonseinntektene YouTube har klart å skape med sin gamle løsning ikke har vært nok for rettighetshaverne. Med en betalingstjeneste håper YouTube at inntjeningen skal bli akseptabel for partnerne. 

I samtaler 

Wall Street Journal skriver at morselskapet Google for tiden er i forhandlinger med en rekke av de store innholdsleverandørene. Selskapet skal ha vært samtaler med Lions Gate Entertainment, Sony, Metro-Goldwyn-Mayer og Warner Bros. 

Trumfkortet for YouTube skal være nettsidens fleksible løsning. Mens Apple med sin iTunes-butikk har satt en makspris på hva leverandørene kan ta betalt, ønsker Google at prisen og lengden på leieperioden skal være opp til hver selger å avgjøre.


Hva synes du om filmutleie på youtube?!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar